Bijeenkomsten

Het Postmerk is niet alleen een hobbyclub, maar ook een gezelligheidsclub. Deze avonden zijn een ontmoetingsplaats voor de beginnende en gevorderde postzegelhobbyist en filatelist. Kennis op verschillende filatelistische terreinen is op deze avond aanwezig.

De avonden worden gehouden op elke 2e donderdag van de maand om 20.00 uur. Ook jeugdleden zijn van harte welkom. De bijeenkomsten worden gehouden in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de avond open. Doorgaans zijn zo'n 50 leden aanwezig.

We besteden niet meer dan een half uur aan het afwikkelen van lopende zaken, zoals ingekomen stukken, ballotage van nieuwe leden, vragen van leden en de antwoorden daarop. Er staan regelmatig dialezingen op het programma. Deze zijn vaak zeer interessant en leerzaam en een prima gelegenheid om algemene en filatelistische kennis op te doen.

Verder zijn vaste onderdelen:

 • Rondzendtafel
  Aan de rondzendtafel kunnen de nieuwste rondzendboekjes worden ingezien en nog missende zegels tegen schappelijke prijzen worden verkregen.
 • Nieuwtjesdienst.
  De Nieuwtjesdienst is steeds aanwezig. Hier kunt u uw nieuw aangekomen nieuwtjes ophalen. Ook kunt u zich hier abonneren op nieuwtjes of veranderingen in uw abonnement opgeven.
 • Winkeltje.
  Het winkeltje levert op bestelling alle filatelistische artikelen met een interessante Postmerkkorting.
 • Veiling.
  Elke maand wordt een veiling gehouden met aantrekkelijke kavels. Er wordt aan kopers geen opgeld en kosten in rekening gebracht.
 • Filatelistische bibliotheek.
  Leden kunnen gratis boeken, catalogi en filatelistische hulpmiddelen lenen. Een inzichtelijke catalogus is beschikbaar.