Veiling

postzegel17Sinds er postzegels zijn, wordt er ook gehandeld in postzegels. Op beurzen en in veilinghuizen zijn de zegeltjes en alles wat daarbij komt te koop. Voor veel doorsneeverzamelaars is de weg naar de gerenommeerde veilinghuizen groot. Om de leden van Het Postmerk in staat te stellen om binnen de vereniging postzegels en filatelistische stukken te kopen is de veiling ingesteld.

Elke maand wordt tijdens de ledenbijeenkomst in De Bilt een veiling met interessante kavels gehouden. Het aanbod heeft betrekking op series losse zegels, poststukken, stockboeken met zegels, catalogi, snuffeldozen en nog veel meer. Niet alleen Nederland en de overzeese gebiedsdelen komen aan bod, maar de gehele wereld.

Leden kunnen kavels voor de verkoop aanbieden. Kopers betalen 5 procent provisie.

Veilingmeester is de heer Guus van Wijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorwaarden

De veilingen zijn bedoeld voor de eigen leden van de vereniging Het Postmerk. Inzenders (verkopers) overhandigen hun materiaal aan de veilingmeester, voorzien van hun naam en de eventuele minimale inzet. Voor kopers en verkopers wordt 5% provisie in rekening gebracht. Kopers kopen op de veiling of doen een schriftelijk bod. Biedingen gaan tot € 10,00 met € 0,50 omhoog. Van € 10,00 tot € 50,00 met € 1,00 en daarboven met € 2,00 omhoog. Er wordt direct na de veiling afgerekend. Voor grotere bedragen kan ook later per bank worden betaald. Schriftelijke bieders krijgen ook schriftelijk antwoord.

Biedformulier

Download hier het biedformulier voor de schriftelijkebieder.