Bijeenkomsten

Het Postmerk is niet alleen een hobbyclub, maar ook een gezelligheidsclub. De bijeenkomsten zijn een ontmoetingsplaats voor de beginnende en gevorderde postzegelhobbyist en filatelist. Kennis op verschillende filatelistische terreinen is op deze bijeenkomsten aanwezig.
De bijeenkomsten worden gehouden op elke 2e donderdag van de maand (behalve juli en augustus) om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19:00 uur open. De bijeenkomsten worden gehouden in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Doorgaans zijn zo’n 50 leden aanwezig.
We besteden niet meer dan twintig minuten aan het afwikkelen van lopende zaken, zoals ingekomen stukken, ballotage van nieuwe leden, vragen van leden en de antwoorden daarop. Er staan regelmatig lezingen op het programma. Deze zijn vaak zeer interessant en leerzaam en een prima gelegenheid om algemene en filatelistische kennis op te doen. Ook is er voldoende gelegenheid om zegels onderling te “ruilen”/verhandelen

Vaste onderdelen

 • Rondzendtafel
  Aan de rondzendtafel kunnen de nieuwste rondzendboekjes worden ingezien en nog missende zegels tegen schappelijke prijzen worden verkregen.
 • Nieuwtjesdienst
  De Nieuwtjesdienst is steeds aanwezig. Hier kunt u uw nieuw aangekomen nieuwtjes ophalen. Ook kunt u zich hier abonneren op nieuwtjes of veranderingen in uw abonnement opgeven.
 • Winkeltje
  Het winkeltje levert op bestelling alle filatelistische artikelen met een interessante Postmerkkorting.
 • Veiling.
  Elke maand wordt een veiling gehouden met aantrekkelijke kavels. Kopers betalen 5 procent provisie.
 • Filatelistische bibliotheek
  Leden kunnen gratis boeken, catalogi en filatelistische hulpmiddelen lenen. Een inzichtelijke catalogus is beschikbaar.