Verzamelen

Postzegels verzamelen

Steeds weer ontdekken nieuwe mensen de boeiende wereld van het postzegels verzamelen. Opvallend is dat de reden waarom mensen in de ban van de postzegel raken erg kan verschillen. Aanvankelijk was het vooral de belangstelling voor een bepaald land of deel van de wereld. De laatste jaren raken nieuwe verzamelaars juist meer geïnteresseerd vanuit hun belangstelling voor een bepaald onderwerp. Het aantal onderwerpen, ook wel thema’s genoemd, is vrijwel ontelbaar. Voorbeelden van thema’s zijn: geschiedenis, luchtvaart, vogels, wereldnatuurfonds, olympische spelen, componisten en paddenstoelen. Elk denkbaar thema kan in een postzegelverzameling worden vastgelegd.

Voor iedereen die een verzameling postzegels wil aanleggen of uitbreiden, kan een postzegelvereniging betekenis hebben. In een vereniging tref je andere verzamelaars. Bij een vereniging kun je vaak voor zeer aantrekkelijke prijzen aan zegels en ander materiaal komen voor je landen- of themaverzameling. Ook kun je aan veel informatie komen. Het Postmerk in De Bilt is een postzegelvereniging voor de regio Utrecht.

Een verzamelaar zonder vereniging is als een vis zonder water! Daarom nodigen wij u graag uit om eens bij ons te komen kijken.